Cand firmele dau faliment, vine Mafia

Data publicarii: 17-06-2010 | Economie

"Afacerile" temutei organizatii mafiote merg din plin pe timp de criza. Intreprinzatorii din Nordul Peninsulei au fost nevoiti sa-si vanda firmele unor clanuri ale N'Dragheta deoarece le este tot mai greu sa obtina un credit.

Mafia italiana profita de criza si spala banii provenind din traficul de cocaina si extorcare de fonduri cumparand firme si proprietati in nordul Italiei, profitand de dificultatile financiare prin care trec oamenii de afaceri si cetatenii, spun judecatorii anti-mafia citati de cotidianul "Independent".

Un magistrat a declarat ca mafiotii din N'Dragheta, cel mai mare sindicat al crimei organizate din Italia, au investit sume importante in firme de constructii, restaurante, pizzerii.

Magistratii spun ca din cauza fricii numai trei din 50 de proprietari care au cazut victime extorcarii de fonduri din partea mafiei au fost de acord sa apara in fata instantei intr-un proces ce se va deschide saptamana viitoare si in care 39 de mafioti vor fi judecati fiind suspectati de activitati criminale.

"Acest fapt arata ca Mafia este temuta in nordul Italiei, iar oamenii sunt speriati", declara magistratul Mario Venditti. Procurorii au descoperit ca membrii N'Dragheta detin o pozitie de cvasimonopol intr-o zona din apropierea Aeroportului Malpensa din Milano, unde furnizeaza bunuri si servicii pentru proiectele de constructii.

Integral in Adevarul

 

NewsIn