Adio, credite de consum in euro si alte valute!

Data publicarii: 17-06-2010 | Finante-Banci

Bancile s-au saturat sa ramana cu banii nerambursati asa ca au decis sa inchida robinetul imprumuturilor in alte monede decat cea nationala.

Neputinta romanilor de a-si plati ratele la creditele de consum in valuta, pe care le-au luat in ultimii ani, au facut ca majoritatea bancilor sa devina foarte reticente pe acest segment, mai ales cu cei care sunt platiti in moneda nationala. Masura a fost luata pentru a reduce cat mai mult riscul valutar.

"Noi nu mai acordam astfel de credite de consum decat celor care au venituri in valuta sau angajatilor care au salariul legat de o valuta, pentru ca stim ca acolo nu exista nici un risc", ne-a declarat Petre Bunescu, prim-vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Daca un roman cu venituri in lei nu va mai putea sa contracteze un credit de consum in moneda straina, pe termen scurt, cand vine vorba de unul imobiliar posibilitatea este ceva mai mare. Rationamentul bancherilor este, in acest sens, strict legata de intrarea Romaniei in Zona Euro, in cativa ani.

Integral in Evenimentul Zilei