Banca mica da dobanda buna: topul randamentelor la depozite

Data publicarii: 21-06-2010 | Finante-Banci

Chiar daca mai multe banci mari care au nevoie de lichidate au crescut in ultimul timp  ratele de dobanda, ofertele bancilor mici sunt cele mai in masura sa atraga economiile populatiei. Money.ro va prezinta cele mai atractive dobanzi la depozite.

Depozite in lei - termen 12 luni

Cea mai mare dobanda pentru un depozit in la 12 luni este platita de ATE Bank prin intermediul produsului Ziua Ta. Depozitul, bonificat cu o dobanda anuala fixa de 8% poate fi constituit doar pe o perioada de 12 luni, cu sume cuprinse intre100 si 200.000 de lei. In plus, in ziua de nastere a titularului, banca ofera un bonus ce consta intr-o suma egala cu dobanda acumulata la aceea vreme, ce va fi livrata in contul curent al acestuia.

O parte din beneficiile acestui depozit se sterg in cazul in care clientul isi retrage banii inainte de termen. Astfel, daca lichidarea are loc inaintea zilei de nastere a titularului, rata dobanzii acordate este egala cu jumatate din rata dobanzii anuale valabila la data constituirii depozitului Ziua Ta. Lichidarea depozitului in ziua de nastere pastreaza dobanda de la momentul constituirii acestuia, in timp ce lichidarea dupa aceasta data, dar inainte de scadenta, face ca rata dobanzii sa fie egala cu cea a ratei disponibilitatilor la vederea valabila la momentul constituirii depozitului Ziua Ta.

Pentru prelungirea depozitului dupa cele 12 luni se acorda o bonificatie la dobanda de 0,25 puncte procentuale.

Integral in Money.ro