Solidaritatea va fi eludata prin contracte fictive

Data publicarii: 21-06-2010 | Imobiliare

Cei care au mai multe locuinte neinchiriate vor fugi de taxarea suplimentara prin contracte doar pe hartie. In schimb, cei  cu activitati independente vor fi la mana Fiscului, suportand impozitele daca veniturile sunt asimilate salariului. Finantele au renuntat la ramasagul necastigator cu casele de pariuri, asa ca premiile de pana la 600 de lei nu vor fi impozitate

Persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit, taxare prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.

Aceasta taxa de solidaritate va fi impusa proprietarilor de mai multe locuinte printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal si majoreaza astfel taxa la un nivel dublu fata de propunerile initiale.

Ca urmare a acestei masuri consultantii fiscali spun ca in perioada urmatoare va creste numarul contractelor de inchiriere fictive, proprietarii ce se afla intr-o astfel de situatie recurgand la aceasta modalitate pentru a scapa de bir.

Integral in Curierul National