Cum cumperi o casa scoasa la licitatie

Data publicarii: 22-06-2010 | Imobiliare

Pentru cei care dispun de lichiditati, licitatiile organizate de banci se pot dovedi afaceri bune. Pretul unei case scoase la licitatie poate ajunge cu pana la 75% mai mic decat cel al pietei, asta pentru ca nu intotdeauna o proprietate se vinde de la prima strigare.

Adrian Filipescu, din Bucuresti, a achizitionat recent un apartament cu doua camere prin licitatie organizata de banca, la un pret de 37.000 de euro. "Am platit aproximativ 60% din pretul evaluat de banca, deoarece licitatia nu a avut un castigator la primul termen, lucru care a facut ca pretul sa scada", ne-a spus proaspatul proprietar.

Cum poti cumpara un apartament executat de banca? Primul pas il reprezinta monitorizarea atenta a anunturilor din ziare, dar si a site-urilor de specialitate. Persoanele care doresc sa participe la o astfel de licitatie trebuie, in prima faza, sa depuna 10% din pretul de evaluare al bunului, indicat in anunt, in contul publicat de institutia financiata.

"Acesti bani, respectiv suma depusa de participant in contul bancii, vor fi recuperati de acesta in cazul in care nu el nu va castiga licitatia", precizeaza Adriana Mihaela Verdes, care se ocupa de licitatii in cadrul Raiffeisen Bank.

Integral in Adevarul