Alpha Bank a lansat un depozit cu dobanda garantata, neafectata de impozit

Data publicarii: 23-06-2010 | Finante-Banci

Alpha Bank a lansat, din aceasta saptamana, depozitul la termen Alpha Tax Protect pentru populatie pentru care dobanzile anuale afisate de banca, de 7,75% la lei, 3,75% la euro si 3,25% la dolari, sunt nete, neafectate de impozit, a anuntat banca miercuri intr-un comunicat.

Noul depozit la termen poate fi constituit pe o perioada de patru saptamani, suma minima pentru constituire fiind de 50 lei, 15 euro sau 25 dolari.

"Veniturile din dobanda promise clientilor la momentul constituirii depozitului nu vor fi diminuate de impozit, deoarece banca va asuma dobanda neta inca de la inceput", se arata in comunicat.

Clientii nu platesc niciun comision de retragere a numerarului la maturitate si nici in urmatoarele trei zile lucratoare dupa data maturitatii depozitului, se mai arata in comunicat.

Potrivit noii legi fiscale, care ar urma sa intre in vigoare la 1 iulie, veniturile din dobanzi pentru depozitele la vedere/conturi curente, precum si cele la depozitele clientilor constituite in baza legislatiei privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, realizate incepand cu 1 iulie 2010 se impun cu o cota de 16% din suma acestora, impozitul fiind final, indiferent de data constituirii raportului juridic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: