Licitatie istorica la Londra: 185 milioane de euro intr-o seara

Data publicarii: 24-06-2010 | Diverse

Licitatia organizata miercuri seara de casa Christie's, la Londra, cu obiecte de arta impresionista si moderna a atins 185 milioane de euro, cea mai mare suma realizata intr-o singura seara, in pofida lipsei unui cumparator pentru 'Nympheas' de Monet.

'Portretul lui Angel Fernandez de Soto', cunoscut ca 'Bautorul de absint' (1903), de Pablo Picasso a fost vandut cu 34,8 milioane de lire sterline (42 de milioane de euro), opera din perioada albastra a pictorului fiind estimata la 30-40 de milioane de lire sterline.

'Frauenbildnis (Portretul Riei Munk III)', unul din ultimele mari protrete feminine realizate de Gustav Klimt, pictat in 1917-1918, a fost adjudecat cu 18,8 milioane de lire sterline. El fusese estimat la o valoare intre 14 si 18 milioane de lire.

'Parcul spitalului Saint-Paul' de Vincent van Gogh a fost vandut cu noua milioane de lire. In schimb, tabloul 'Nympheas' de Monet, pictat in 1906, n-a gasit cumparator. El a fost evaluat la 30-40 de milioane de lire.

Licitatia s-a incheiat cu suma record de 153 milioane de lire (185 milioane de euro), depasindu-l pe precedentul realizat intr-o seara de licitatie de casa rivala Sotheby's, la Londra, in februarie, cu 147 milioane de lire.

'Cei care au cumparat la licitatie in aceasta seara au demonstrat ca piata de arta continua sa atraga fonduri importante', a declarat Givanni Bertazzoni, seful sectorului de arta impresionista si moderna de la Christie's.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: