Un functionar bancar din Bucuresti a delapidat 800.000 de euro

Data publicarii: 25-06-2010 | Finante-Banci

In luna februarie 2010,  patru persoane  s-au inteles ca functionarul bancar sa transfere din contul unui client al bancii intr-un alt cont deschis pe numele unuia dintre ei suma de 800.000 de euro.

Un functionar bancar a fost retinut, alaturi de alte trei persoane, dupa ce a transferat din contul unui client al bancii la care lucra 800.000 de euro intr-un alt cont, deschis pe numele unui complice, pe care ulterior l-a sprijinit pentru a retrage 770.000 de euro din suma virata.

Potrivit unui comunicat remis joi de Parchetul Capitalei, procurorii din cadrul Sectiei de Supraveghere a Urmaririi Penale au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de patru persoane, pentru inselaciune si complicitate la inselaciune, printre care si un functionar bancar, care este acuzat si de delapidare.

In fapt s-a retinut ca in luna februarie 2010 cei patru s-au inteles ca functionarul bancar sa transfere din contul unui client al bancii intr-un alt cont deschis pe numele unuia dintre ei suma de 800.000 de euro. Pe 15 februarie, cu sprijinul direct al functionarului, complicele acestuia a retras din contul deschis pe numele sau 770.000 de euro, pe care ulterior i-a impartit cu ceilalti complici.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a propus, joi, instantei arestare preventiva a celor patru. Alte doua persoane sunt cercetate in libertate in acelasi dosar.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: