Euro ar putea depasi pragul de 6 lei, sustin economistii

Data publicarii: 28-06-2010 | Finante-Banci

Specialistii BNR sustin ca, in cazul in care Guvernul nu reduce rapid cheltuielile, nu va mai putea controla inflatia, iar cursul ar putea urca pana la 6-7 lei pentru un euro. Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR asigura ca, in prezent, nu exista niciun pericol de destabilizare a pietei valutare.


Semnal de alarma tras de specialistii Bancii Nationale. Acestia spun ca, daca Guvernul nu va lua urgent masuri de reducere a cheltuielilor, cursul va exploda, iar un euro ar putea ajunge chiar si la 6 lei.

Pe de alta parte, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu asigura ca, in prezent, nu exista niciun pericol de destabilizare a pietei valutare.

"BNR poate sa intervina pe piata in orice moment. Nu este o imposibilitate de interventie eficienta. Problema este de posibilitate si oportunitate. (...) Nu exista niciun pericol de destabilizare a pietei valutare. In ceea ce priveste rezerva Bancii Nationale, aceasta este foarte mare si a fost adunata cu migala", a spus Vasilescu, intr-o interventie la Realitatea TV.

Traiul romanilor este dependent de evolutia monedei nationale. Devalorizarea de la o zi la alta a leului este resimtita din plin mai ales de cei care au de platit rate la banci, chirii sau facturi in euro.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: