Economia Romaniei, in deriva

Data publicarii: 29-06-2010 | Economie

Decizia Curtii Constitutionale, anuntul de majorare a TVA si raspunsul asteptat miercuri de la FMI destabilizeaza economia autohtona. Incertitudinea ca autoritatile vor fi capabile sa se incadreze in tinta de deficit bugetar duce euro la maximul istoric si face Romania una dintre cele mai riscante tari din UE.

Zarva creata de decizia Curtii Constitutionale (CCR), care a contrazis Guvernul in ceea ce priveste reducerea pensiilor, cresterea TVA si maximul istoric atins de euro in cursul zilei de ieri descriu o economie scapata de sub control. O analiza a agentiei Reuters arata ca autoritatea Guvernului Romaniei a fost subminata de CCR intr-un moment cand "a doua cea mai saraca tara din UE are nevoie de o conducere puternica sa lupte cu recesiunea".

Mai mult, Fondul Monetar International (FMI) si-a amanat sedinta de la Bucuresti, iar incertitudinea privind virarea banilor a sporit neincrederea investitorilor, lucru ce s-a reflectat in prabusirea leului, pana la 4,3257 lei/euro, cea mai mica valoare de la infiintarea monedei europene. Totodata, o analiza a CMA DataVision plaseaza Romania pe a doua pozitie in randul celor mai riscante tari din Uniunea Europeana, dupa Grecia, si a zecea la nivel mondial.

Integral in Adevarul


 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: