Job de criza: Chinezii inchiriaza albi

Data publicarii: 30-06-2010 | Diverse

Companiile din China care vor sa-si impresioneze clientii si partenerii de afaceri apeleaza adeseori la oameni albi, pe care ii platesc pentru a se da drept angajati sau colaboratori.

Companiile chinezesti au inceput sa "inchirieze" albi, carora le platesc bani grei pentru a se da drept angajati sau parteneri de afaceri ai acestora, pentru intervale de timp care variaza de la o zi la cateva luni, informeaza CNN.

Pentru companiile din China, angajatii straini reprezinta un simbol al prestigiului, banilor si contactelor in mediul de afaceri international.

In China, formele sunt mai importante decat fondul, atrage atentia Zhang Haihua, autorul cartii "Gandeste precum chinezii!". "Deoarece statele occidentale sunt atat de dezvoltate, chinezii au senzatia ca oamenii de acolo o duc mult mai bine, asa ca daca o companie isi permite sa angajeze straini, se presupune ca dispune de o gramada de bani si de contacte de afaceri importante in afara tarii. Asa ca atunci cand vor sa impresioneze, directorii companiilor chineze angajeaza oameni albi", a declarat Haihua.

Companiile cu bugete mai modeste se multumesc insa cu inchirierea albilor. Spre exemplu, actorul american Jonathan Zatkin, care locuieste in Beijing, s-a dat anul trecut drept vicepresedintele unei companii italiene de bijuterii care ar fi avut contracte cu o companie chinezeasca care isi desfasoara activitatea in industria guivaiericalelor.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: