Actionarii Ardaf discuta in august preluarea portofoliului firmei de asigurare RAI

Data publicarii: 01-07-2010 | Finante-Banci

Actionarii Ardaf vor discuta in data de 2 august propunerea de delegare a conducerii companiei pentru negocierea preluarii portofoliului de asigurari generale al Roumanie Assurance International (RAI), a anuntat miercuri Ardaf, membra a grupului Generali.

Astfel, actionarii vor avea pe ordinea de zi "propunerea, dezbaterea si aprobarea delegarii catre Directoratul societatii a competentei de aprobare a preluarii de la SC Roumanie Assurance International SA a portofoliului de asigurari generale, inclusiv a competentei de a negocia si agrea asupra termenilor comerciali ai transferului (...) de portofoliu".

Roumanie Assurance International (RAI), specializata in asigurari de calatorie, a fost infiintata in 1992, iar in 2008 a fost preluata impreuna cu Ardaf de catre Generali PPF Holding.

In 2009, Ardaf si-a redus pierderile la 90,5 milioane lei, de la 185 milioane lei in anul anterior. La sfarsitul anului trecut, Ardaf avea 760 de angajati si o retea de 200 de sucursale, agentii si puncte de lucru. Societatea Ardaf este controlata indirect de compania mixta Generali PPF Holding, creata de italienii de la Generali si de cehii de la PPF, prin intermediul vehiculului de investitii Iberian Structured Investments BV.

NewsIn