Scumpirile de la 1 iulie imping romanii sa cumpere de la vecini

Data publicarii: 02-07-2010 | Economie

Ungaria are TVA mai mare decat noi, de 25%, dar si nivelul de trai este altul. In plus, Guvernul lor a micsorat impozitele pentru populatie si firme ca sa incurajeze investitiile si stabilitatea economica. Pana si Bulgaria, cea mai saraca tara a Uniunii Europene, a avut ceva mai multa grija cu oamenii. Preturile sunt mai bune in vecini. In Bulgaria, sunt cu un sfert mai mici decat erau la noi inainte de majorarea TVA.

Tot mai multi romani vin in Ruse sa-si cumpere cele necesare in saptamana ce va sa vina. Comerciantii bulgari se asteapta ca numarul clientilor de peste Dunare sa le creasca de la o saptamana la alta si deja multe dintre preturi sunt afisate si in lei. In leva si in lei, ca romanii sa nu mai piarda timp la raft cu socotelile, ci sa cumpere repede tot ce au nevoie. Zilnic prin frontiera Giurgiu trec spre Ruse trec peste 3.000 de ooameni, din care un sfert vin aici doar ca sa-si faca aprovizionarea cu mancare

Orasele de peste Dunare vor deveni un paradis pentru romanii saraciti de criza. Chiar daca platesti taxa de drum, si drumul este foarte bun, nu este lung.

Comerciantii din Ungaria stiu saracia romanilor si fac tot ce pot sa-si pastreze clientii. In Ungaria TVA-ul este chiar mai mare, 25 de procente, dar si asa preturile sunt mai mici.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: