Zece ponturi pentru o vacanta ieftina

Data publicarii: 02-07-2010 | Turism

Vacanta este o provocare pentru bugetul oricarei familii. Mai ales in vremuri de criza trebuie sa pastram un echilibru al cheltuielilor facute cu aceasta ocazie, indiferent daca plecam in strainatate sau ramanem in tara. Romania Libera va ofera zece sfaturi pentru a avea un concediu placut, iar la intoarcere sa nu aveti nevoie de un credit la banca pentru a va petici bugetul.

1. Planuieste-ti vacanta cu mult timp in avans.

Avantajele sunt evidente: camerele de hotel sunt ieftine, la fel si preturile de avion.

Aceasta este prima regula pentru cei care vor sa economiseasca bani chiar si atunci cand merg in vacanta. Nici nu va imaginati ce oferte bune puteti obtine daca va planificati din timp sejurul! Spre exemplu, rezervat cu doua luni in avans, un bilet de avion dus-intors la Wizz Air pe ruta Timisoara-Venetia (22-29 septembrie) costa 58 lei, mai ieftin cu 2 lei decat pretul unui bilet dus-intors cu acceleratul, la clasa a doua, de la Bucuresti la Brasov. Daca te-ai hotarat azi si vrei sa pleci peste doua zile, acelasi bilet costa 470 lei. Un alt exemplu: un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Barcelona pentru luna august cumparat din iunie  costa 250 euro, fata de 400, cat ar costa daca ar fi cumparat la sfarsitul lui iulie. Pentru o camera de hotel 4* in Barcelona rezervata din luna iunie s-au platit 100 euro pe noapte, cu 50% mai putin decat daca ar fi rezervata la sfarsitul lui iulie.

2. Cumpara vacantele de pe site-urile de internet.

Reduci costurile semnificativ, dar poti avea si  feedback de la cei care au fost acolo inaintea ta.

Intra pe www.kayac.com pentru oferte ieftine mixte (cazare si avion), pe www.booking.com  pentru cazari. Principalele avantaje ale rezervarii online sunt economia de timp si bani (cumparaturile online  sunt mai ieftine). Site-ul romanesc http://www.rezervarebileteavion.ro ofera bilete la preturi avantajoase  la companii aeriene altele decat low-cost.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: