Ce oferte mai au bancile la imprumuturile ipotecare

Data publicarii: 02-07-2010 | Finante-Banci

Procesul de micsorare a dobanzilor la creditele imobiliare a inghetat in plina vara. In schimb, bancile vor sa atraga noi clienti, dar se tem de incapacitatea de plata a acestora.

Bancile par sa fi incetinit procesul de scadere a dobanzilor pentru creditele ipotecare, dar cu toate acestea ele inca vor sa atraga clienti dornici de un imprumut. Pentru cei care intentioneaza sa achizitioneze in perioada urmatoare o locuinta prin credit ipotecar sau imobiliar, reporterii EVZ au mers in locul lor pe la principalele banci pentru a sonda piata si a prezenta ofertele actuale.

De exemplu, la BCR, pentru un credit pe 30 de ani, de 50.000 de euro, aveti nevoie de un avans de 10%. La aceasta valoare numai comisionul de analiza a dosarului va costa 1.250 de euro, plus un comision de evaluare a imobilului de 300 de lei fara TVA. Pe langa acestea mai sunt o serie de taxe pe care le veti avea de platit.

La BRD, pentru creditul Habitat Ipotecar, banca percepe o dobanda de 4,26% plus Euribor la 3 luni. Analiza dosarului va costa 1,8% din valoarea imprumutului plus un comision de gestiune lunara - 0,15% din sold.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: