Statul ajuta firmele cu mai multa birocratie

Data publicarii: 05-07-2010 | Afaceri

Infiintarea unei firme cu dosarul complet va dura mai mult de o saptamana, din cauza introducerii unor proceduri si acte. Pana in prezent, un intreprinzator care avea toate actele necesare isi putea infiinta o firma in trei zile.

Pe motiv ca trebuie sa cunoasca mai bine asociatii si sediile firmelor, in scopul combaterii evaziunii fiscale, Fiscul a impus companiilor care se infiinteaza si celor care isi schimba sediul social sa obtina si sa detina doua noi documente. Este vorba despre adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul la folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si despre certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediu social.

Acte la dosar

Firmele aflate in aceasta situatie trebuie sa depuna la administratia financiara de care apartin o cerere de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si de eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social.

Alaturi de cerere, reprezentantul legal al societatii mai trebuie sa ataseze la dosar urmatoarele documente: actele doveditoare a dreptului de folosinta (titlu de proprietate, contract de vanzare-cumparare, de inchiriere, de comodat etc.), actul de identitate al solicitantului si, daca este cazul, imputernicirea, precum si actul care atesta numirea reprezentantului legal al persoanelor juridice.

Daca dosarul este complet, veti primi cele doua documente in cinci zile lucratoare, potrivit ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nr. 2112.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: