Fa-ti casa la rosu cu 10.000 de euro

Data publicarii: 06-07-2010 | Imobiliare

Cu o investitie cuprinsa intre 7.500 si 10.000 de euro se poate construi o casa. Pentru a construi o casa cu buget redus va trebui sa te orientezi catre materiale ieftine, precum BCA sau sisteme si tehnologii mai noi.

Daca ai un teren de cel putin 300 de metri patrati si timp liber suficient pentru a putea superviza lucrarile, iti poti construi o casa cu suprafata cuprinsa intre 55 si 70 de metri patrati cu o investitie de maximum 10.000 de euro.

O fundatie pe un teren cu fundare normala, in cazul unei case cu suprafata de 55-70 de metri patrati, costa aproximativ 2.000 de euro, pretul variind in functie de adancimea sa, potrivit lui Ginu Ene, manager al firmei de constructii AGI Total Construct din Bucuresti. Durata de executie a acestei etape este cuprinsa intre cateva zile si doua saptamani.

In ceea ce priveste costurile de executie si ale materialelor pentru pereti, acestea pornesc de la aproximativ 140 de euro pe metru patrat, ne-a spus Alexandru Radu, manager al Alma Construct, iar durata executiei, in aceasta etapa, este cuprinsa intre doua si trei saptamani, in functie de numarul membrilor echipei de muncitori. In linii mari, cheltuiala totala cu fundatia si peretii s-ar situa la suma de aproximativ 8.500 de euro, in timp ce inca aproximativ 1.200-1.500 de euro ar urma sa fie alocati montarii acoperisului si achizitionarii materialelor necesare acestuia. Comparativ, costurile in cazul peretilor din caramida pornesc de la 210-230 de euro pe metru patrat, a adaugat specialistul, iar bugetul alocat, daca se alege aceasta alternativa, ar creste cu circa 30%.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: