Gratian Ghetea: Bancile au noi probleme incepand cu 1 iulie

Data publicarii: 06-07-2010 | Finante-Banci

Bancile comerciale se confrunta cu noi probleme incepand cu 1 iulie pentru ca va creste numarul persoanelor fizice care nu vor mai putea rambursa creditele, a apreciat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, intr-un seminar financiar-bancar.

"La persoanele fizice lucrurile vor fi destul de complexe in perioada urmatoare, cand se va simti efectul reducerilor masive de personal in special din zona privata. Din 1 iulie avem clar un nou inceput. Este clar ca acei clienti care lucreaza la stat vor avea venituri mai mici si nu-si vor mai putea plati ratele la credit, iar la aceasta se vor adauga si pierderile pe care multi oameni le-au suferit din cauza calamitatile naturale. Cei loviti de inundatii s-ar putea sa aiba probleme cu rambursarea creditelor. De asemenea, reducerea cu 25 la suta a salariilor va crea probleme bancilor. Cred ca toate bancile sunt pregatite sa treaca la o restructurare importanta a creditelor ca urmare a reducerii veniturilor pe familie", a subliniat presedintele ARB.

Ghetea a atras atentia ca in prezent nu exista cerere de credite de la persoane fizice si nu este vorba de nivelul dobanzilor.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: