Leu, euro sau dolar: In ce moneda sa-ti tii banii?

Data publicarii: 07-07-2010 | Finante-Banci

Trecerea la majorarea cotei TVA cu 5% a adancit leul in raport cu moneda europeana, asa ca toti ochii urmaresc de o saptamana fluctuatia cursului de referinta. Care va fi acesta pe viitor, e o intrebare de milioane de euro. La propriu. Iata ce prevestesc economistii, analistii financiari si oamenii de afaceri.

Cel mai bogat om din Romania, Dinu Patriciu, nu crede ca moneda europeana si cea autohtona sunt potrivite pentru economisit in aceasta perioada. "Ii sfatuiesc pe romani sa-si tina banii in dolari, nu in euro si in niciun caz in lei", a spus omul de afaceri intr-un interviu acordat postului de televiziune Money Channel.

Omul de afaceri il contrazice astfel pe guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Acesta, din contra, propovaduieste increderea in leu, spunand ca are incredere in moneda nationala si ca va continua sa-si tina economiile in lei. Cu toate acestea, declaratia de avere a guvernatorului arata ca acesta economiseste echilibrat si in lei si in valuta. La jumatatea lui 2010, Isarescu avea conturi in care se gaseau 19.105 lei, 64.417 de euro si 14.758 de dolari.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: