Cum ne aparam banii

Data publicarii: 07-07-2010 | Finante-Banci

Toate veniturile din dobanzi care intra in conturi dupa data de 1 iulie vor fi impozitate cu 16%. Specialistii ne indeamna sa nu ne grabim sa cumparam euro.

Majoritatea romanilor care au, in acest moment, depozite la termen constituite la bancile din Romania vor plati impozit de 16% pe veniturile obtinute din dobanzi. Aceasta, pentru ca, potrivit unei scrisori remise Asociatiei Romane a Bancilor de catre Ministerul Finantelor, scapa de impozit doar "veniturile sub forma de dobanzi pentru depozite la termen realizate pana la data de 30 iunie inclusiv".

Cu alte cuvinte, toate depozitele cu capitalizare la maturitate(cu o maturitate care depaseste data de 1 iulie) vor fi impozitate, iar majoritatea depozitelor la termen oferite de bancile din Romania, capitalizeaza dobanzile la finalul perioadei de constituire. In termeni de randament, impozitul transforma o dobanda de 8% intr-una de doar 6,82%. Scapa partial de bir toate formele de economisire la vedere (carnete de economii, conturi de economii etc.), precum si depozitele care presupun plata dobanzii la constituire, produs destul de rar insa pe piata locala.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: