Indeplinirea conditiilor FMI nu ajuta cu nimic economia

Data publicarii: 07-07-2010 | Economie

GEA: Atingerea tintelor cu Fondul nu garanteaza o crestere a economiei, o scadere a somajului sau o productivitate mai buna

Liviu Voinea, directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), a facut, ieri, o scurta prezentare a studiului "Reindustrializarea Romaniei: Politici si strategii'', care a fost comandat de Ministerul Economiei, mentionand rolul acestuia, obiectivele pe care le urmareste, dar si ce concluzii se pot desprinde din lucrare. "Pana relativ recent, politica industriala a Romaniei era o zona tabu. Eram invatati ca nu mai putem avea o politica industriala, ca nu mai este la moda sau ca nu ne da voie UE.

Dimpotriva, dupa ce Romania a renuntat la toate celelalte parghii, respectiv politica comerciala, politica valutara si politica monetara, de care speram sa scapam cat mai repede odata cu intrarea in zona euro, mai ramane politica industriala", a spus Voinea, la un seminar in care a fost lansat studiul.

El a aratat ca in momentul de fata tintele pe care le urmareste Romania, facand referire la cele din acordul cu FMI, sunt in special monetare, iar atingerea acestora nu garanteaza o crestere a economiei, o scadere a somajului sau o productivitate mai buna. "Guvernul vrea sa indeplineasca conditiile cu Fondul doar pentru a lua banii, dar ne poate spune cineva daca aceste conditii ne garanteaza o crestere a economiei, o scadere a somajului sau o productivitate mai buna?

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: