Tanasescu, FMI: Economia romaneasca va creste anul viitor cu 3-4%

Data publicarii: 07-07-2010 | Economie

Estimarea, foarte optimista, a fost facuta de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Acesta a declarat marti seara, intr-o interventie telefonica la The Money Channel, ca primele semnale de revenire se vor simti inca din trimestrul IV din 2010.

"Trimestrul I a aratat mai putin bine decat ne asteptam. Exista o imbunatatire in trimestrul 2 din datele preliminare pe care le avem. Probabil ca va exista si in trimestrul trei o oprire a acestei tendinte din cauza masurilor care au fost luate. Probabil ca trimestrul patru isi va recapata plusul astfel incat baza lui 2011 sa fie una care sa confere o crestere economica", a delcarat la The Money Channel reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Mihai Tanasescu estimeaza ca economia romaneasca va scadea in acest an cu 0,5 la suta. In 2011, insa, efectele masurilor de austeritate se vor resimti in mod pozitiv, iar produsul intern brut va reveni pe crestere.

"Este posibil ca pana la sfarsitul anului va exista o modesta o contractie economica, dar aceasta va pune bazele unei reluari a cresterii in anii urmatori, nu la o viteza la care ne-am fi asteptat, dar undeva intre 3-4% in 2011", a mai adaugat Tanasescu.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: