70 la suta din populatia lumii se trateaza cu medicamente naturiste

Data publicarii: 08-07-2010 | Diverse

Orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste, potrivit unui studiu recent

Aproximativ 70 la suta din populatia lumii prefera tratamentele naturiste ca prima alternativa in tratarea diferitelor afectiuni, arata un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Asadar, medicina naturista, caracterizata de tratamente pe baza de extracte din plante, castiga teren in fata celei clasice (alopate).

Astfel, "perioada prin care trecem este dominata de cresterea numarului de afectiuni cauzate de scaderea imunitatii, de sporirea incidentei bolilor infectioase si de intensificarea dependentei de anumiti stimulenti precum cafeaua, tutunul si bauturile alcoolice", spune dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina interna. Potrivit acestuia, orientarea catre un stil de viata sanatos ii determina pe majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente naturiste.

Statisticile arata ca 30 la suta din populatie la nivel mondial sufera de boli parazitare de natura cronica, iar cei mai afectati sunt copiii, carora un tratament clasic le afecteaza puternic ficatul, sustin specialistii. O alternativa la medicamente sunt suplimentele 100% naturale care favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali, precum giardia, oxiuri sau ascari, distrug microorganismele si impiedica inmultirea lor.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: