Ce-i spune restantierul recuperatorului care-i bate la usa

Data publicarii: 08-07-2010 | Finante-Banci

Cea mai mare firma de recuperatori din Romania spune care sunt motive cele mai invocate de romani ca sa se justifice ca nu-si platesc datoriile la banci. Foarte putini dintre datornici vor intr-adevar sa fraudeze institutia de credit

Daca o banca sau o societate de leasingnu-si primeste timp de luni de zile ratele datorate de catre un client acesta devine un rau-platnic. In aceasta situatie institutia de credit prefera sa vanda creanta catre o firma specializata pe recuperarea de debite."Justificarea este strict financiara.

Normalitatea se rezuma la garantia ca, pentru debitorul vizat de acest transfer , schimbarea identitatii creditorului nu schimba cu nimic obligatiile si drepturile contractuale, respectiv sumele datorate spre plata", explica Alexandra Rusen, coordonatorul departamentului Persoane Fizice al Coface, cel mai mare recuperator de pe piata.

Aceasta dezvaluie si de ce scuze se lovesc agentii de teren ai societatii atunci cand le cer socoteala rau-platnicilor. Astfel un sfert dintre debitori motiveaza ca nu-si mai pot plati ratele pentru ca au devenit someri indiferent ca primesc ajutor de somaj ori nu. Alt sfert dintre rau-platnici spun ca nu au de unde scoate banii pentru ca li s-a diminuat salariul ori ca sunt in concediu de maternitate. Unul din 10 romani datornici la banci afirma ca sunt bolnavi iar alti 10% refuza orice fel de discutie cu recuperatorul.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: