Firmele, obligate sa-si pazeasca saracia

Data publicarii: 08-07-2010 | Economie

ACPR: Legea 40/2010 privind paza obiectivelor si a bunurilor incarca in mod nejustificat factura agentilor economici. Deja impovarate de cresterea TVA si scaderea comenzilor, firmele trebuie sa efectueze paza  bunurilor printr-un proces laborios si costisitor. Popovici: Buticul de la colt este practic obligat sa aiba planul de transport valori pentru orice, indiferent de valoarea si marfa transportata

Parlamentul Romaniei a adoptat pe 9 martie 2010 Legea 40/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, insa in lipsa Normelor Metodologice aceasta lege prezinta numeroase neclaritati, care dau mari batai de cap firmelor.

Astfel, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atentia ca prevederile Legii 40/2010 pentru modificarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor incarca in mod nejustificat factura agentilor economici, obligandu-i la plata unor sume imense pentru paza si protectie. "Legea pare astfel alcatuita incat sa fie avantajoasa pentru segmentul redus al firmelor de paza si protectie pentru care vine ca o mana cereasca.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: