Cum iti poti refinanta avantajos creditul

Data publicarii: 09-07-2010 | Finante-Banci

Refinantarea unui imprumut de nevoi personale in derulare poate deveni o solutie in cazul in care noul credit contractat este garantat cu ipoteca. Odata cu eliminarea comisionului de rambursare anticipata, tot mai multi romani vor incerca sa-si gaseasca o oferta mai avantajoasa de creditare.

Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, intrata in vigoare la 21 iulie, permite romanilor sa-si gaseasca oferte mai bune de refinantare a unui imprumut fara a mai plati comision de rambursare anticipata. Scutirea de comision se aplica doar creditelor cu dobanda variabila, in cazul celor cu dobanda fixa rambursarea anticipata fiind taxata cu pana la 1% din valoarea soldului.

Astfel, daca dobanzile si comisioanele sunt prea mari, si implicit si rata lunara, cel care a contractat imprumutul poate solicita unul mai avantajos pentru a-l acoperi pe cel initial fara a mai plati un procent din suma achitata anticipat.

Aprobarea unui nou imprumut este conditionata de comportamentul de plata al solicitantului, de nivelul veniturilor si de gradul maxim de indatorare permis de banca.  

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: