Cum se fura bani in multinationale. Ce patesc angajatii vinovati

Data publicarii: 09-07-2010 | Afaceri

Regula "de baza" in astfel de situatii este sa nu se afle pe piata si in presa, indiferent cat de mare ar fi paguba, explica specialistii in resurse umane

La nivelul multinationalelor din Romania se fura sute de milioane de euro pe an, iar in cel mai rau caz cei vinovati sunt dati afara discret, nu inainte de a li se plati cateva salarii compensatorii pentru a se musamaliza totul.

Opinia apartine lui George Butunoiu, managing partner al firmei cu acelasi nume si unul din cei mai cunoscuti experti in resurse umane din Romania. "In firmele multinationale, riscul de a pati ceva semnificativ daca esti prins furand - si aici vorbesc de sume mari, nu de fleacuri - e aproape zero.

In cel mai rau caz esti dat afara din firma, foarte discret si poate si cu niste salarii compensatorii. Regula de baza in astfel de situatii este sa nu se afle pe piata si in presa, indiferent cat de mare ar fi paguba", a declarat pentru Gandul Butunoiu.

Mai mult, unele multinationale recurg chiar la introducerea furturilor in bugetele anuale si fac "calcule sofisticate" cu sumele pana la care este mai rentabil sa treaca cu vederea pierderile datorate furturilor, decat sa porneasca anchete interne, care presupun, la randul lor, noi cheltuieli.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: