Harghita: Barbat arestat pentru plasare de bancnote false

Data publicarii: 09-07-2010 | Finante-Banci

Un barbat din Harghita a fost arestat fiind acuzat ca a plasat sau a incercat sa plaseze mai multe bancnote false, in cateva magazine satesti. Reprezentantii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Harghita au declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca in urma cu cateva zile un barbat a plasat o bancnota de 100 de lei, la un magazin din satul Barzava, comuna Frumoasa. Imediat au fost declansate cercetari, iar oamenii legi au pornit pe urmele sale.

La scurt timp dupa primul caz, politistii din Frumoasa si Mihaileni au fost anuntati ca doi necunoscuti au incercat plasarea altor doua bancnote de 100 de lei, la doua magazine, dar angajatii acestora si-au dat seama ca este vorba de bani falsi. In aceeasi zi, o alta bancnota a fost plasata si la un magazin din Siculeni. In cursul serii, politistii din localitatea Racu au reusit sa ii identifice pe cei doi, dupa ce au oprit in trafic autoturismul cu care se deplasau. Suspectul este un barbat de 24 de ani, din judetul Harghita, dar care are domiciliul in judetul Mures, masina fiind condusa de un alt tanar, de 21 de ani, tot din judetul Mures.

In autoturismul cu care se deplasau cei doi au fost gasite, intr-un portmoneu ascuns sub scaunul soferului, patru bancnote de 100 de lei, din care trei aveau aceeasi serie, sapte bancnote de 50 de euro si alte doua bancnote de 100 de euro, toate fiind false.

Barbatul le-a spus politistilor ca a primit bancnotele de la o cunostinta din comuna Fantanele, judetul Mures, cu care s-a inteles ca-i va achita suma de 400 de lei, dupa ce le va plasa.

La perchezitia efectuata la barbatul din Mures nu s-au gasit bunuri, obiecte sau valori detinute ilegal, iar cercetarile nu au putut proba implicarea acestuia comiterea infractiunii.

Reprezentantii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Harghita au afirmat ca tanarul care a plasat bancnotele nu avea nici pregatirea si nici dotarea necesara pentru a le contraface, motiv pentru care cercetarile continua. El a fost arestat pentru 29 de zile si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 12 ani. Soferul care a condus masina este cercetat in stare de libertate, pentru complicitate. Este al doilea caz de falsificare de moneda inregistrat in Harghita, de la inceputul anului.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: