Divortul si salariul taiat protejeaza rau-platnicii

Data publicarii: 12-07-2010 | Finante-Banci

Cateva tipuri de restantieri sunt feriti printr-o ordonanta de penalitatile mari impuse de banci pentru a-si impulsiona clientii sa-si plateasca ratele la timp, asa cum s-au angajat in contract.

Dobanzile penalizatoare care sanctioneaza neachitarea ratelor la creditele contractate vor putea fi cu cel mult doua puncte procentuale peste nivelul celor percepute la imprumuturile luate in mai multe situatii: daca debitorul divorteaza, i-a scazut salariul cu cel putin 15%, este somer sau se afla in concediu de boala prelungit, scrie revista "Capital".

Aceste prevederi aproape ca indeamna debitorii aflati in una dintre aceste categorii sa intarzie plata ratelor, desi si-au asumat aceasta obligatie.

Reglementare partiala

Noua prevedere a fost inclusa in ordonanta care stabileste nivelul comisioanelor de rambursare anticipata a imprumuturilor la cel mult 1%. Reprezentantii bancilor se limiteaza de cele mai multe ori numai la a declara ca respecta prevederea legii, fara a intra in dezbateri despre corectitudinea unor astfel de reglementari.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: