ING Bank: Romania inca nu a simtit raul cel mare

Data publicarii: 13-07-2010 | Finante-Banci

Romania inca nu a simtit raul cel mare! Potrivit ING Bank Romania, scenariul alegerilor anticipate nu poate fi exclus, iar in acest caz, efectele ar fi negative asupra acordului cu FMI si asupra cursului monedei nationale. In plus, gravitatea inundatiilor ar putea duce la o scadere economica de peste 3% in 2010.

La inceputul acestui an, autoritatile vorbeau despre o relansare economica si chiar mizau pe un avans al PIB-ului de 1,3%. Acum, la jumatatea anului, situatia arata foarte diferit fata de planurile initiale ale Executivului de la Bucuresti. PSD si PNL vorbesc tot mai mult despre posibile alegeri anticipate in toamna acestui an sau la sfarsitul lui.

Potrivit ING Bank, acest scenariu trebuie luat in calcul, deoarece partidele de opozitie au transmis semnale ca nu sunt dornice de formarea unei majoritati inainte de alegeri. Consecintele ar fi negative asupra leului, asupra randamentelor la titlurile de stat si chiar ar putea duce la inghetarea acordului cu FMI. Ceea ce ar insemna ca statul se va imprumuta mult mai greu ca sa finanteze deficitul bugetar, potrivit ING Bank Romania.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: