Top 10 creatii umane atribuite extraterestrilor

Data publicarii: 13-07-2010 | Finante-Banci

Oamenii au inventat dintotdeauna explicatii pentru lucrurile pe care nu le-au inteles, responsabili pentru diverse actiuni ciudate fiind, de cele mai multe ori, fiintele extraterestre. Totusi, cele mai multe asa-zise dovezi ale prezentelor extraterestre au explicatii simple, potrivit listverse.com.Picturile antice din pesteri

Descoperirile artei antice reprezentand figuri misterioase au dat nastere Teoriei Astronautului Antic (TAA), care pretinde ca extraterestrii au vizitat oamenii preistorici, au interactionat si au facut schimb de cunostinte cu ei. Adeptii acestei teorii au de obicei exemple specifice, cum ar fi o anumita sculptura in piatra din Val Camonica, Italia, dar si Wandjina Petroglyph, in Australia.

Confruntate cu stiinta, aceste exemple nu sunt foarte intemeiate. Popularele imagini ale celor doi extrateresti din Val Camonica au fost alese din peste 200.000 de astfel de desene, un semn clar de partinire. Testele de la Wandjina au aratat ca unele desene au fost pictate de numeroase ori, iar imaginile au evoluat de-a lungul timpului, dupa dorinta artistilor, facand opera de arta originala necunoscuta.

Sculpturile egiptene

Potrivit multor sustinatori TAA, Templul Osiris din Abydos contine dovezi decisive ale tehnologiei antice avansate. Simbolurile par sa includa reprezentari ale unui elicopter, unui avion cu reactie si unei farfurie zburatoare. Din nefericire pentru adepti, simbolurile sunt un rezultat al eroziunii hieroglifelor initiale. Textul original este o parte dintr-un testament al lui Seti I, care a fost adaptat pentru Ramses II.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: