Care criza?! Rolls Royce de 340.000 euro, inmatriculat in iunie

Data publicarii: 13-07-2010 | Economie

In luna iunie a fost inmatriculat in Romania primul Rolls Royce din ultimul an si jumatate, un model Phantom Coupe, potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in Europa masina putand fi achizitionata la pretul de 340.000 de euro. Rolls Royce Phantom Coupe este un model care cantareste 2,6 tone, iar motorul de 6,75 litri propulseaza masina de la 0 la 100 de kilometri in 5,6 secunde.

Nu este singura masina de lux care circula pe soselele romanesti.

Potrivit DRPCIV, in primul semestru, Bentley a livrat trei modele pe piata locala, de trei ori mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.Fruntasi raman, insa, cei de la Ferrari, care in luna iunie a livrat 3 modele, un Ferrari 458 Italia si doua Ferrari 599. Pe parcursul primei jumatati a anului, Ferrari a livrat 17 unitati, in crestere cu mai mult de 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ciuda crizei, vanzarile de masini de lux au inregistrat o crestere spectaculoasa in primele cinci luni ale anului. Daca anul trecut pana in mai erau inmatriculate 23 de unitati, in aceeasi perioada din 2010 s-au inregistrat peste 40 de automobile de lux.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: