Unde in lume se mai gasesc economii sanatoase

Data publicarii: 13-07-2010 | International

Cu siguranta nu in SUA, nici in Europa, ci in niste colturi de lume exista economii surprinzator de sanatoase. Somaj si nesiguranta in SUA, deficite enorme in Europa si incetinire economica in China. Moneda europeana s-a depreciat considerabil in timp ce Portugalia, Italia, Grecia si Spania se confrunta cu datorii suverane enorme. Canada s-a descurcat in fata crizei destul de bine. Alte tari sunt si mai surprinzatoare. Fortune a gasit cinci economii puternice intr-un moment de slabiciune pentru toata lumea

Australia a facut fata crizei economice globale mai bine decat majoritatea tarilor dezvoltate. Desi PIB-ul si-a redus cresterea atat in 2008 cat si in 2009, a ramas pe teren pozitiv, in timp ce majoritatea economiilor, inclusiv cea a SUA au inregistrat cresteri negative.

Dupa o usoara reducere a cresterii, Australia arata semne de puternica revenire. In primul rand, rata somajului a scazut, in acest an, la 5,2%, de la 5,7% in iunie 2009. Departamentul american de Stat estimeaza ca ar putea scadea la 4,75% pana in 2012. In plus, desi banca centrala a pastrat nivelul dobanzii cheie, in iunie, a crescut nivelul acesteia de sase ori din octombrie incoace.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: