Desfiintarea euro ar avea efecte dramatice

Data publicarii: 13-07-2010 | Finante-Banci

X-Trade Brokers: Acest lucru ar duce la haos financiar si economic, cu costuri imense pentru economia mondiala. Desfiintarea euro ar avea urmari dramatice atat pentru economiile din UE, cat si pentru economia mondiala, cu mult mai importante decat efectele pozitive ale unui astfel de proces, potrivit unei analize a X-Trade Brokers.  Euro a atins saptamana trecuta maximul ultimelor opt saptamani fata de dolar.

Monedele din Europa Centrala si de Est s-au apreciat, la randul lor, fata de euro; moneda europeana ramane insa slabita fata de principalele monede ale lumii.
"Stabilitatea monedei europene este in pericol de ceva timp, euro intrand intr-un proces semnificativ de depreciere la sfarsitul anului trecut.

Acest lucru a provocat ingrijorare, desi un euro slab are si avantaje, in special pentru exportatorii din zona euro. Atat mecanismele monedei europene, cat si existenta unei monede nationale au fiecare avantajele lor, existand plusuri si minusuri in ambele sensuri. A lua in calcul insa, in prezent, posibilitatea desfiintarii euro nu poate conduce decat la haos financiar si economic, cu costuri imense pentru economia mondiala", a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: