Un necunoscut revendica 84% din Facebook

Data publicarii: 13-07-2010 | IT&C

Un necunoscut, care spune ca a fost in relatii profesionale cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, revendica 84% din site-ul de socializare, in virtutea unui contract incheiat in aprilie 2003, potrivit unor documente judiciaire postate luni online, informeaza AFP.

Reclamantul, Paul Ceglia, care locuieste in statul New York, afirma ca, potrivit unui contract incheiat cu Mark Zuckerberg acum peste sapte ani, pe cand acesta era student la Harvard, i-ar reveni 84% din Facebook, precum si 84% din toate veniturile incasate din aprilie 2003. Plangerea a fost depusa pe 30 iunie la un tribunal local, inainte de a fi transferata la Justitia federala, la cererea Facebook si a patronului sau.

'Consideram ca acuzatiile sunt lipsite de orice fundament si le vom combate ferm', a declarat un purtator de cuvant al Facebook.

Miza pentru Paul Ceglia este imensa: vara trecuta, Facebook a anuntat oficial achizitia de catre compania rusa Digital Sky Technologies (DST) a unui pachet de 1,96% din actiunile sale, pentru suma de 200 de milioane de dolari, iar capitalizarea retelei sociale pe internet a fost evaluata la 6,5 miliarde de dolari. Facebook a anuntat peste 400 de milioane de membri activi.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: