CCIRG: Renuntarea la cota unica dauneaza Romaniei

Data publicarii: 14-07-2010 | Finante-Banci

Actuala discutie referitoare la renuntarea la cota unica dauneaza considerabil Romaniei ca amplasament investitional si apasa greu pe dezvoltarea economica, apreciaza reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (CCIRG), intr-un comunicat remis Agerpres.

,,Romania se afla inca intr-o profunda criza economica si financiara. Altfel decat in alte tari europene, Guvernul Romaniei nu a reusit sa ofere nici un fel de impulsuri de redresare. Dimpotriva, s-au luat masuri in detrimentul firmelor, cum ar fi, anul trecut, cresterea contributiilor sociale, ingradiri in ce priveste deductibilitatea TVA si introducerea impozitului forfetar, iar anul acesta a crescut TVA, peste noapte, cu 5 la suta', considera conducerea CCIRG.

Potrivit CCIRG, pentru toate firmele, atat pentru cele romanesti cat si pentru cele straine, siguranta sistemului juridic si mai ales predictibilitatea impozitelor sunt deosebit de importante.

"Pentru a putea investi pe termen lung, este nevoie de incredere pe termen lung", se arata in comunicatul Camerei.

Intr-o situatie economica si asa dificila, apreciaza Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, cu toate aceste masuri adoptate, se porneste acum o discutie despre o atat de drastica modificare de sistem in domeniul impozitelor, care are ca efect pierderea increderii.

Conform comunicatului Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana, discutia este de prisos, pentru ca renuntarea la cota unica nu va aduce mai multi bani la buget, sistemul de impozitare se va complica, iar administratia financiara nu este pregatita pentru o astfel de schimbare.

Integral in Agerpres