Adriean Videanu: Simplificarea sistemului fiscal poate duce la relansarea economica a Romaniei

Data publicarii: 14-07-2010 | Politica

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marti seara, la postul public de televiziune, ca simplificarea si reducerea sistemului fiscal sunt elemente care pot duce la relansarea economica a Romaniei si a dat asigurari ca procesul de diminuare a cheltuielilor bugetare va continua.

"(....) simplificarea sistemului fiscal, reducerea sistemului fiscal sunt elemente care antreneaza economic, duc la relansarea economica a Romaniei pentru ca singura sansa a Romaniei, din punctul meu de vedere, este reluarea cresterii economice. De taiat, sigur o sa taiem din cheltuielile bugetare inutile (...). Romania are nevoie sa-si reia cresterea economica, astfel incat sa-si rezolve problemele atat din educatie, din sanatate, din sistemul de pensii. Nu exista alta sansa. Si daca acum nu iei aceste masuri de relansare economica nu faci nimic altceva decat sa-ti amani reluarea cresterii economice in Romania", a subliniat Videanu.

Oficialul a apreciat, totodata, ca "singura valenta la cota progresiva este cea de solidaritate sociala'.

Intrebat ce parere are despre declaratiile publice cu privire la posibilitatea introducerii, din 2011, a impozitarii progresive pe care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, le-a facut in ultima vreme, Adriean Videanu a spus ca acesta ar trebui sa fie mai atent cu afirmatiile.

AGERPRES