Pe ce valuta pariaza Goldman Sachs

Data publicarii: 16-07-2010 | Finante-Banci

Pe fondul semnalelor ca ritmul de crestere a economiei SUA a scazut, banca de investitii a renuntat la previziunea anterioara - ca dolarul american se va aprecia pana la maximul ultimilor sapte ani

Desi ultimele luni au fost etichetate de unii drept "inceputul sfarsitului" pen-tru moneda unica din UE, gigantul bancar Goldman Sachs (GS) nu mai mizeaza pe aprecierea dolarului SUA fata de rivalul european.

Dimpotriva, cel putin pana in ianuarie 2011, o noua previziune a GS arata ca euro va continua sa se mentina deasupra dolarului si nu va mai pierde din valoare. Este a doua oara in doua luni cand, pe fondul "crizei euro" - iscata de crizele bugetare ale statelor din Uniunea Monetara Europeana (EMU) - GS isi schimba prognozele, relateaza agentia Bloomberg. Pana acum, expertii sai prevedeau o continua devalorizare a euro, pana la maximul ultimilor sapte ani.

Banca si-a revizuit pronosticul, in urma semnalelor recente venite dinspre cele doua mari blocuri economice de pe malurile Atlanticului. Pe de o parte, in SUA, ritmul de crestere incetineste, iar slujbele nou-create lunar sunt mult mai putine decat ar fi necesar ca, in 2-3 ani, sa se ajunga la nivelul din 2008.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: