Loialitatea se probeaza in patru ani

Data publicarii: 19-07-2010 | HR/Cariere

O cariera de peste 20 de ani in cadrul aceleiasi companii a devenit imposibil de rea-lizat. Criza economica, taierea salariilor, paleta diversa de joburi, cat si un angajator cu multe pretentii se numara printre motivele principale ale acestui fapt.

Daca in perioada comunista stabilitatea jobului reprezenta un privilegiu, in prezent, dorinta de a ramane angajat la aceeasi firma pe o perioada cat mai lunga nu mai reprezinta un factor motivational. Marian Manolache, managing director Skill Team Consulting&Training, crede ca vremurile nu mai sunt aceleasi, iar majoritatea celor care au ani buni la acelasi loc de munca si-au inceput si dezvoltat o parte din cariera in "intreprinderi" care functionau dupa principiile unei economii centralizate.

"Cu grile salariale concepute unitar in cadrul aceleiasi industrii, cu conditii de lucru destul de asemanatoare si un sistem
 de motivare al angajatilor unitar, nu existau tentatii ca angajatii sa-si schimbe des locul de munca", explica Manolache.

Pe de alta parte, motivele care au dus la schimbarea atitudinii loiale fata de firma angajatoare pornesc de la faptul ca majoritatea oamenilor isi stabilesc ca obiective construirea unei cariere de succes si castiguri pe masura.

"O motivatie este legata de faptul ca managerii nu reusesc sa-i faca pe angajati sa inteleaga ca isi pot dezvolta cariera si nivelul de castiguri o data cu dezvoltarea companiei", sustine reprezentantul Skill Team Consulting&Training.

Integral in Romania Libera