Romanii inca stau la coada pentru plata facturii

Data publicarii: 19-07-2010 | Diverse

Peste trei sferturi dintre romani prefera sa-si achite facturile la ghiseul furnizorului. Pentru siguranta si simplitate, romanii prefera inca sa stea la cozi pentru a-si plati furnizorii de utilitati. Foarte putini achita la bancomat sau prin internet banking.

Desi foarte multi dintre romani sunt nemultumiti de cozile formate la casieriile furnizorilor de utilitati, ei prefera inca aceasta varianta de plata a facturilor, in detrimentul bancomatului sau al internetului.

Peste trei sferturi dintre romani achita facturile direct la ghiseul furnizorului, in timp ce aproape o treime apeleaza la serviciile bancare pentru efectuarea acestor plati, respectiv la casieriile bancilor, la bancomate si internet banking, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata GfK Romania.

Ghiseul, in topul preferintelor

Daca 77% din respondenti au spus ca cel mai des isi achita facturile direct la ghiseul furnizorului, 39% din ei aleg sa plateasca si la posta. De asemenea, un sfert dintre romani merg direct la casieriile bancilor, mai arata studiul GfK realizat in iunie 2010 pe un esantion de 1.000 de persoane.

Ghiseul este preferat de romani pentru siguranta, din obisnuinta sau pentru ca este cea mai simpla metoda. Unii dintre ei prefera sa plateasca la posta pentru ca au oficiul in apropierea locuintei sau a locuilui de munca si pentru ca este mai comod.

Integral in Adevarul