Care sunt cele mai scumpe masini din lume?

Data publicarii: 19-07-2010 | Auto

Care sunt cele mai scumpe masini din lume? Bugatti Royale Kellner Coupe 1931 a fost vanduta in 1987 pentru suma de 8,7 milioane de dolari, conform CNBC. Totusi, aceasta masina si multe asemenea ei, nu vor fi incluse in acest clasament, deoarece nu sunt prezente pe piata actuala. Este greu sa iti imaginezi ca o persoana ar fi in stare sa cheltuiasca 8 milioane de dolari pe o masina in loc sa le foloseasca intr-un mod mai productiv. Cu toate acestea, daca aveti bani si posibilitatea, veti petrece o bucata de timp dotandu-va garajele cu astfel de supermasini. Aici veti gasi topul celor mai scumpe masini de productie de pe piata:

1. Bugatti Veyron cu un pret de 1,7 milioane de dolari. Aceasta este, de departe, cea mai scumpa masina legala disponibila pe piata. Este cea mai rapida masina, ajungand de la 0 -100km/h in doar 2,6 secunde. Ea pretinde a fi cea mai rapida masina cu o viteza de 407 km/h. Cu toate acestea, titlul pentru cea mai rapida masina merge la SSC Ultimate Aero, care depaseste 407 km/h, impingand Bugatti Veyron pe locul doi  la cea mai rapida masina.

2. Lamborghini Reventon cu un pret de 1,6 milioane de dolari. Este cel mai puternic si cel mai scump Lamborghini construit vreodata. Are nevoie de doar 3,3 secunde pentru a atinge 100 km/h si are o viteza maxima de 340 km/h. Felul in care este conceputa, design-ul inedit, sunt motivele pentru care aceasta masina este atat de costisitoare. 

Integral in Curierul National