Nici apartamentele sub 50.000 euro nu mai atrag cumparatorii de locuinte

Data publicarii: 20-07-2010 | Imobiliare

Oferta de apartamente noi creste repede, dar cererea, paralizata de masurile "anticriza", se afla in plin declin  Valoarea de piata a proprietatilor rezidentiale nu a atins inca minimul posibil  Cele mai ieftine unitati rezidentiale ale sezonului pleaca de la 25.000 de euro (pentru o garsoniera)

Unul dintre cele mai bune generatoare de profit in trecut, piata rezidentiala, isi traieste probabil cele mai grele momente din scurta sa istorie. Cel mai elocvent exemplu al interesului scazut pentru noi locuinte este dat de evolutia precontractarilor realizate in cadrul targurilor imobiliare. Reprezentantii Project Events, firma care a organizat in acest an trei editii ale targului Project Expo, sustin ca la editia din luna iulie a.c. au fost semnate aproape 20 de precontracte, interesul vizitatorilor fiind similar cu cel manifestat la targul din luna mai.

Teoretic, nicio schimbare in "apetitul" de rezidentiale manifestat de clienti. Totusi, luand in considerare specificul editiei - low cost - care ar fi trebuit sa atraga un public mult mai numeros fata de alte editii, lucrurile nu sunt chiar atat de clare.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: