Speculantii inca fac profit din imobiliare

Data publicarii: 20-07-2010 | Imobiliare

Salvator sau profitor, speculantul din imobiliare pare sa fie cel mai avantajat de situatia aparuta in piata si de preturile mici. In contextul crizei din piata imobiliara,un nou tip de speculant isi face aparitia in zona tranzactiilor.

L-am putea numi oportunist sau speculant, insa asa cum unii dintre ei sustin, aceste apelative starnesc suspiciuni referitoare la caracterul legal al afacerilor derulate.

Speculantul a existat si in anii trecuti, la acea vreme el actionand mai ales in zone despre care avea informatii ca, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, vor fi declarate de utilitate publica sau unde urma sa fie demarata vreo investitie imobiliara de anvergura. Modul de actiune? Simplu: cumpara locuinte si terenuri de la persoane fizice si le revindea statului sau investitorului care apareau in zona ulterior, incasand un profit destul de consistent.

Lupul isi schimba parul, dar naravul ba

Acum, speculantul actioneaza altfel. El urmareste cazurile disperate, reprezentate, din ce in ce mai mult de familiile care acumuleaza datorii la banci si care se afla in pericolul de a fi executate silit pe bunuri, mai ales daca vorbim de acele persoane care au contractat credite ipotecare.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: