Ionut Dumitru (RZB): Nu ne asteapta vremuri foarte bune

Data publicarii: 21-07-2010 | Finante-Banci

Economistul - sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, a apreciat, marti, ca situatia economica s-ar putea complica in Romania, iar in sistemul bancar sunt de asteptat evolutii dificile.

"Nu ne asteapta vremuri foarte bune. Suntem dependenti de Uniunea Europeana, de ceea ce se intampla acolo, iar evolutiile sunt complicate. Suntem dependenti de criza fiscal-bugetara, iar la noi este important sa fie luate urgent masurile adecvate. Cand celelalte tari vor iesi din criza, noi vom trebui sa explicam investitorilor de ce Romania este inca in criza", a spus Ionut Dumitru.

Acesta a subliniat ca sistemul bancar s-a comportat adecvat in situatia de criza, insa urmeaza o perioada dificila si pentru bancile comerciale.

"Bancile au facut fata cu bine la deteriorarea portofoliilor din cauza crizei, insa vor trebui sa gaseasca solutii la restructurarea creditelor", a subliniat Dumitru.

Economistul - sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, a participat, marti, la cea de-a treia editie a galei "Bancheri de Top", unde sunt premiate performantele obtinute in 2009 de cei mai importanti jucatori care dau trendul si modeleaza piata financiar-bancara din Romania.

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: