China foloseste o bacterie mancatoare de petrol in lupta impotriva mareei negre

Data publicarii: 21-07-2010 | Diverse

Autoritatile chineze folosesc peste 23 de tone dintr-o bacterie 'mancatoare de petrol' pentru a lupta impotriva mareei negre din Marea Galbena produsa in urma exploziei unui oleoduct cauzata de un incendiu survenit vineri, relateaza marti Xinhua si AFP.

Accidentul a raspandit circa 1.500 de tone de titei in largul portului Dalian, din nord-estul Chinei, unde zeci de nave de recuperare de petrol si sute de barci de pescuit lupta impotriva mareei negre, potrivit Xinhua.

Este pentru prima data cand China recurge puternic la biotehnologie pentru a rezolva o problema de poluare a mediului prin utilizarea bacteriei 'mancatoare de petrol' in largul portului Dalian, scrie agentia chineza

In procesul de 'biotratare' sunt folosite microorganisme pentru a distruge anumite molecule toxice prezente in hidrocarburi si pentru le transforma in substante mai putin nocive, explica Xinhua, conform careia procedeul a fost deja folosit in lupta impotriva mareei negre provocata in 1989 de Exxon Valdez in Alaska.

Suprafata poluata din Marea Galbena era initial de circa 50 de km patrati, iar echipele de interventie au folosit bariere plutitoare pentru a impiedica avansul mareei negre. Pana marti, cel putin 460 de tone de petrol fusesera recuperate

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: