Bancile nu mai au ce face cu banii in Romania

Data publicarii: 21-07-2010 | Finante-Banci

Bancherii sustin ca grupurile-mama nu mai au unde sa-si plaseze in mod eficient resursele in Romania, in lipsa cererii de credite, si vor sa ceara maine la Bruxelles reducerea expunerii pe piata locala. Scaderea lichiditatilor bancilor pe piata autohtona nu va afecta activitatea economica din Romania intrucat resursele nu sunt utilizate in economie, sustin bancherii.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, anunta in urma cu o saptamana ca acordul de la Viena, semnat de principalele noua banci cu capital strain din Romania, ar putea fi usor revizuit.

Astfel, marile grupuri bancare - Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank si UniCredit - ar putea cere maine in cadrul intalnirii de la Bruxelles cu reprezentantii BNR si ai FMI ca expunerea sa fie redusa in raport cu nivelul de referinta, martie 2009, cand aceasta se situa la 31,5 miliarde de euro. Mai mult, guvernatorul s-a intalnit luni cu sefii marilor banci din Romania si a discutat cu acestia posibilitatea revizuirii angajamentelor acestora.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: