Tranzactiile imobiliare romanesti, cele mai scumpe din UE

Data publicarii: 21-07-2010 | Imobiliare

Romanii platesc notarilor si agentilor cel mai mare cost real al unei tranzactii imobiliare, comparativ cu aceleasi costuri din Uniunea Europeana.

Potrivit Consiliului Concurentei, notarii si agentii imobiliari taxeaza si servicii pe care practic nu le presteaza, doar pentru a umfla sumele pe care le incaseaza. Si asa ajungem noi, poporul cu unul dintre cele mai mici venituri medii din Uniune, sa platim taxe notariale de 14 ori mai mari decat un neamt, pentru a vinde sau cumpara o proprietate.

Notarii, nejustificat de scumpi

Potrivit calculelor facute de Consiliul Concurentei, romanii platesc servicii juridice de 1.070 euro, acesta fiind tariful minim practicat de notari. Un cost care este de patru ori mai mare, daca facem comparatia cu media europeana si daca se tine cont de nivelul veniturilor medii. "Situatia in Romania este mult mai grava decat in Uniunea Europeana, unde exista preocupare pentru acest sector", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Dar acest nivel mediu este chiar decent dupa o comparatie detaliata cu celelalte state membre.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: