Criza umfla profitul mafiei italiene

Data publicarii: 22-07-2010 | International

Mafia italiana si-a sporit activitatile de spalare de bani, dupa ce criza a determinat bancile sa nu mai ofere credite, ceea ce dus la o mare lipsa de lichiditate pe care gruparile de crima organizata au putut sa o acopere, potrivit Bancii Italiei, citata de Bloomberg.

"Criza a oferit gruparilor de crima organizata oportunitatea sa prospere, intrucat accesul la credite a devenit dificil. Oricine detine lichiditati, ca de exemplu gruparile mafiote, poate face investitii care par imposibile pentru altii. Gruparile mafiote pot baga bani, acum, in afaceri perfect legale", a spus Anna Maria Tarantola, director general adjunct al bancii centrale.

Divizia financiara a bancii centrale a detectat 15.000 de tranzactii suspecte in prima jumatate din 2010, a spus Tarantola, responsabila si de supraveghere bancara.
Anul trecut, faimosul bar din Roma Cafe de Paris, cunoscut din filmul lui Frederico Felini "La Dolce Vita" a fost pus sub sechestru, sub acuzatia ca este detinut de mafia calabreza 'Ndrangheta. Mafia siciliana Cosa Nostra folosea lanturile de supermarketuri detinute pentru spalare de bani, potrivit jurisprudentei instantei din Palermo.

Integral in Money.ro

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: