Patronii: inca n-am vazut ce-i mai rau

Data publicarii: 23-07-2010 | Economie

Sfarsitul de an nu va aduce o revenire pe crestere in economie, dimpotriva, spun oamenii de afaceri, situatia se va inrautati si pe durata anului 2011.Cresterea TVA, scaderea salariilor, dar si lipsa unor masuri active si concrete din partea Guvernului care sa aiba ca efect cresterea economica, suprapuse pe actuala criza, nu prevestesc un final de an bun pentru majoritatea afacerilor. Din contra, patronii si reprezentantii asociatiilor de profil consultati de ziarul Romania libera considera ca situatia economica se va inrautati, tendinta care se va mentine cel putin si in prima jumatate a anului viitor.
Efectul negativ al majorarii TVA va fi vizibil spe sfarsitul semestrului trei, iar eventuala desfiintare a impozitului minim isi va produce probabil efectele de anul viitor, considera Maria Grapini, manager al unei importante companii de textile si pre¬sedinta Asociatiei Comitet Sectorial al Ramurii Textile, Confectii, Pielarie.

Inca 6-8 luni de criza

"Nu exista nici un indiciu care sa ne determine sa credem macar ca vom avea parte de o cat de mica crestere economica la sfarsitul ultimului semestru al anului. De asemenea, scaderea vanzarilor este evidenta numai daca luam in calcul cresterea de TVA si reducerea veniturilor populatiei. Si la bunurile de prima necesitate, la utilitati, medicamente si produse alimentare de baza vor fi scaderi pentru ca exista o spirala care interconecteaza toate domeniile. Va fi o problema de exemplu daca oamenii, din lipsa de bani, vor avea o proasta alimentatie, se vor imbolnavi, dar nu vor avea bani sa cumpere medicamente etc. Nu avem, din pacate, din partea guvernantilor masuri concrete care sa conduca la o redresare, la o crestere economica, iar investitorii nu se inghesuie deloc sa mai vina la noi", ne-a declarat Maria Grapini

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: