Guvernul Ungariei mai trage o palma FMI-ului

Data publicarii: 28-07-2010 | International

Primul ministru maghiar a declarat marti ca tara sa va atinge tinta de deficit bugetar de 3,8% din PIB si ca metodele prin care se va atinge respectiva tinta nu sunt problema Fondului Monetar International, informeaza cotidianul online Portfolio.hu.

"Cu privire la starea actuala a bugetului, organizatiile internationale sunt foarte optimiste - putin mai optimiste decat mine - estimand un deficit bugetar de 4,1% din PIB pana la sfarsitul anului. Eu nu sunt atat de optimist. Dar diferenta de 0,3% nu este atat de grava. Vom reusi sa facem fata acestei situatii", a declarat Viktor Orban.

Primul ministru de la Budapesta a adaugat ca nu este deloc ingrijorat de efectele noii taxe aplicate sistemului bancar asupra activitatii de creditare si ca Uniunea Europeana va stabili un termen-limita comun pentru toate statele membre in ceea ce priveste reducerea deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut.

Orban a accentuat ideea ca Ungaria va atinge tinta de deficit de 3,8% din PIB pentru acest an si ca FMI nu are nici o autoritate asupra metodelor folosite pentru atingerea acesteia.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: